(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160513/367297LOGO )

     (Photo: http://mma.prnewswire.com/media/562776/IN_3D_USTRY.jpg )

Onder de sprekers bevinden zich vertegenwoordigers van bedrijven als Adidas, Sony, Airbus, ESA (de Europese Ruimtevaartorganisatie), FCA Group (Fiat Chrysler Automobiles) en Siemens, die op IN(3D)USTRY From Needs to Solutions over hun ervaringen zullen vertellen. Daarnaast gaan zij hun eisen uitleggen aan de exposanten, waaronder zowel toonaangevende producenten van dit soort machines als vertegenwoordigers in de waardeketen van deze ontluikende sector.

Volgens de directeur van de expositie, Miquel Serrano, is de tweede editie van IN(3D)USTRY From Needs to Solutions bedoeld als ontmoetingspunt voor het identificeren van de uitdagingen waar bedrijven voor staan en de oplossingen die de spelers binnen deze sectoren bieden, van printerfabrikanten tot softwareontwikkelaars en makers van robots, onder anderen.

Op de afdeling Automotive zal Norberto Martín, directeur van Additive Manufacturing bij Seat, de toepassingen van 3D printing toelichten, welke lopen van initiële ontwikkeling en prototypefasen tot aan de assemblagelijn. Ondertussen zal Carlo Iacovini, directeur Marketing bij Local Motors, ‘s werelds eerste 3D-uitgeprinte, zelf-voortbewegende en elektrisch aangedreven shuttlebus genaamd ‘Olli’ presenteren.

Deelnemer bij de afdeling Luchtvaart is programmadirecteur Additive Manufacturing van Airbus, Jonathan Meyer, die de strategie uiteen zal zetten welke heeft geleid tot de verwerking van honderden onderdelen vervaardigd door middel van 3D printing. De ESA zal tevens graag vertellen over de laatste ontwikkelingen op dit gebied.  Deze presentatie zal worden verzorgd door Advenit Makaya, projectleider voor de geplande bouw van een permanente basis op de Maan met behulp van een innovatieve techniek voor het printen van 3D bouwstenen.

Als vertegenwoordigers van de sector gezondheidszorg zullen aanwezig zijn op IN(3D)USTRY: Exovite met op maat gemaakte 3D geprinte spalken, welke 75% lichter zijn dan conventioneel gipsverband; en Tractivus, met de eerste uit siliconen vervaardigde luchtpijp die ontworpen wordt door middel van 3D personalisatie. Op de afdeling Productie-industrie zullen onder meer vertegenwoordigers te vinden zijn van bedrijven als Siemens en Alstom, om er maar een paar te noemen.

BRON Fira de Barcelona

Powered by WPeMatico